Cart


Så fungerar det

HUR FUNGERAR DET DÅ?

Enkelt förklarat så använder du dig av en bygel som du för in en kil genom, sedan spänner du kilen med en tång. Detta resulterar i ett golv eller en vägg där plattorna ligger helt i nivå med varandra. Låter detta fortfarande som grekiska? Ta en titt på bilderna nedan!


1. PLACERA NIVÅDISTANS

Se till att ha rikligt med bruk eller fix under dina kakel eller klinker-plattor för att få bra täckning under hela plattan. Detta hjälper dig även att kunna justera nivån på plattan eftersom att du får mer spelrum mellan underlag och plattan. Detta kan vara bra om du inte har ett underlag som är helt jämnt.

Placera plattan där du vill ha den och stick sedan in nivådistansen under plattan som på bilden. Nivådistanserna finns i olika tjocklekar beroende på hur breda fogar du vill ha. Skulle du vilja ha bredare fogar än vad nivådistanserna erbjuder så kan du använda dig av kakelkryss i hörnen av plattan.


2. FÖR IN NIVÅKIL

När du har placerat ut nivådistanserna kring plattan är det dags att föra in en nivåkil. Denna för du bara in med ett lätt tryck för att inte skapa ojämnheter. Vi rekommenderar att använda sig av två kilar och distanser i varje hörn för att få raka linjer och förhindra rörelse i plattan. Är det kakel eller klinker av större storlek bör du även placera en nivåkil i mitten.


3. SPÄNN ÅT!

Nu är det dags att ta fram din kiltång. I detta skedet är det viktigt att du har ställt in din tång korrekt och att du behåller dessa inställningarna genom hela processen för att få ett jämnt resultat. Ska du ha lutning på ditt golv så kan du behöva justera dina inställningar på kiltången därefter. Dessa justeringar gör du genom att vrida på vredet i handtaget och genom att flytta på änden av kiltången.

Det är i detta moment som du kommer att se hur jämnt och fint ditt golv blir.

TIPS! Försök undvik att stödja på plattorna med din andra hand i detta moment för att inte riskera rörelse i plattorna.


4. NÄSTAN FÄRDIG...

Nu är det dags att ta bort distanserna och kilarna. Se dock till att allting har torkat ordentligt för att inte riskera att plattorna släpper eller rör på sig. Vi rekommenderar att låta allt torka i ett par dagar.

För att få loss nivåkilarna kan du bara sparka till nivådistansen lite lätt i sidled eller med en gummihammare. Distansen kommer då att lossna tillräckligt långt ner för att det inte ska synas genom fogmassan. Nivåkilarna går sedan att återanvända till nästa gång du ska kakla. Nivådistanserna är dock en förbrukningsvara som du enkelt kan köpa nya här hos oss på Golvpoolen.se.

Nästa steg efter detta blir att foga. Lycka till!

Det finns inga produkter att visa i denna kategori.