Bänkskivor I Porslin & Granitkeramik
Cart


Bänkskivor I Porslin & Granitkeramik

Bänkskivor I Porslin & Granitkeramik
2021-08-25

Bänkskivor I Porslin & Granitkeramik

Porslin är en revolutionerande ny kompakt yta som kombinerar hög prestanda med en mängd estetiska alternativ i storformade plattor för ett sömlöst utseende. Med det breda designutbudet och materialets hållbarhet levererar porslin en lösning för alla möjliga interiörer eller yttre applikationer - duschväggar, eldstäder, bänkskivor, golv, panel, ytterbeklädnad och byggnadsfasader. Med sina realistiska marmorliknande mönster presterar och levererar porslin, utan att behöva oroa sig för underhåll.

“Priserna på nätet gäller endast material i lager. Priserna kan variera för specialbeställda produkter ”.

Faktum är att bänkskivor i granit och kvarts dominerar marknaden idag, men människor blir mer praktiska och går långsamt över till något ekonomiskt samtidigt som de ger god estetik och funktionalitet.

Porslinets popularitet i bänkskivor och andra ombyggnader kom från Europa och blomstrar nu gradvis i USA. I allmänhet beundrar marknaden funktionaliteten och estetiken hos detta material som erbjuds till ett ekonomiskt pris.

Följaktligen, om du planerar att renovera ditt kök eller hem, kan porslinsplattor vara ett givande alternativ. Dessutom har flera tillverkare redan gjort designvariationer som liknar andra framträdande mineraler.

Här ska vi avslöja skönheten och funktionen hos porslinsplattor och hur det kan vara ett bra material för dina köksbänkskivor.

Porslin för köksbänk

När du letar efter ett material för din köksbänk är det första du måste tänka på dess funktion och det andra är dess estetik.

Varför? Till skillnad från badrumsbänkskivor och fåfänga är köksbänkskivor mer utsatta för tuffare förhållanden, vilket innebär att du måste ha ett material som har tillräckligt med styrka och hårdhet för att motstå flis, repor, fläckar och värme.

När det gäller sammansättning består porslin mestadels av kaolinit, även känt som "porslinlera". Bortsett från det är det också tillverkat av andra mineraler som fältspat, metalloxider och kiseldioxid. Alla dessa komponenter blandas och homogeniseras under extrem värme vilket ger porslinsmaterialet.

Följaktligen bidrar materialkompositionen och processen för att skapa porslin till dess tillräckliga styrka, hårdhet och motståndskraft mot värme. Med tanke på att detta är konstgjorda kan variationen i design och färg tillämpas i den sista tillverkningsprocessen.

Sammantaget gör dessa saker porslinsplattor till ett bra och givande material för dina kök och badrum bänkskivor.

Bänkskivor i porslin VS Dekton

Det finns en mycket liknande mineralplatta som förväxlas med porslinsplattorna, det vill säga Dekton. Dekton är också känt som den ”ultrakompakta ytan” med liknande komponenter som utgör porslinsplattor och är en stor konkurrent med Neolith.

Huvudskillnaden mellan Neolith och Dekton med porslinsplattor ligger i dess komponenter. Porslinplattor innehåller inte några av råvarorna i tillverkning av glas- och kvartsplattor, medan Dekton och Neolith har det.

Följaktligen gör detta de två märkena mycket starkare och hårdare än porslinsplattor.


Fördelar: Bänkskivor från porslinsplattor

Vi har redan börjat diskutera några av de viktiga egenskaperna hos porslinsplattor och hur det fångade marknadens uppmärksamhet. Men innan vi kommer fram till att porslinsplattor är bra material för köksbänkskivor, låt oss först avslöja några av dess markerade funktioner som älskas av sina befintliga kunder.

Hög fläckresistens

Jämförelse med kvarts och granit, den förra har en bättre anti-fläck förmåga på grund av dess harts bindemedel som hjälper till att förbättra dess icke-porösa egenskaper. De två materialen är dock ganska dyra och om du letar efter ett billigare alternativ är porslin en idealisk.

Den icke-porösa egenskapen hos porslin är jämförbar med den hos kvarts. Varför? Det beror på de flera mineraler som ingår i det och den extrema uppvärmningsprocessen vid tillverkning av porslin. Följaktligen hjälper den extrema värmen att smälta dessa mineraler och täcker flera porslinets porer.

Utmärkt värmebeständighet
I likhet med granit innebär produktion av detta material extrema temperaturer som gör detta material benäget att värma. När du lägger en varm panna ovanpå en bänkskiva i porslin, kommer det inte att vara några bekymmer för mörka brända fläckar.

Utmärkt repmotstånd
Graden av reptålighet hos porslin är jämförbar med kvarts och granit. Det har dock en liten svaghet med keramiska knivar eftersom det effektivt kan göra repor på ytan av bänkskivor i porslin.

Närhelst du använder knivar på dina porslinsdiskar, se till att du använder en skärbräda av trä eller hård plast för att förhindra direkt kontakt mellan kniven och bänkskivan.

Hållbarhet och hårdhet
Bänkskivor i köket måste ha tillräcklig hållbarhet för att motstå slitage. På samma sätt är hårdhet också en viktig faktor att tänka på så att din bänkskiva inte är benägen för lätta sprickor, flisor och skär.

För bänkskivor i porslin har den fantastisk medfödd hållbarhet och hårdhet som ligger nära natursten. För att säkerställa ett längre liv och bevarad skönhet måste dock rätt skötsel och underhåll iakttas för detta material.

Utmärkt motstånd mot ultraviolett strålning
Om du har observerat tenderar vissa mineraler när de utsätts för extremt solljus att ha en reaktion som så småningom leder till blekning av dess färg och design. Ett bra exempel på detta mineral som reagerar med solljus är marmor.

Lyckligtvis uppvisar detta material utmärkt motståndskraft mot ultravioletta strålar, vilket förhindrar missfärgning på ytan.

Variation i färger och mönster
Med tanke på att detta material är konstgjord kan variationen i färgpigmentering och design göras under den andra till den sista delen av produktionsprocessen. Detta ger en rad olika alternativ för kundernas olika preferenser på marknaden. Idag har porslin designvariationer som liknar marmor och andra mineraler.

Missfärgning genom tiden finns för alla mineraler, inklusive porslin. Men några tillverkningsanläggningar har långsamt skapat innovationer för att bromsa denna process.
geringsbänk i porslin

Tätningsunderhåll är inte obligatoriskt
Till skillnad från granit som behöver återförslutas årligen eller var sjätte månad, behöver porslin inte nödvändigtvis en om inte under vissa extrema förhållanden. Den utmärkta icke-porösa egenskapen hos porslin tillskrivs starkt den extrema värmeglasningsprocessen som den genomgår. Mineralerna smälter och täcker majoriteten av porslinets porer.

Använder grönt material
Porslinplattor är gjorda av naturlera som genomgår den extrema uppvärmningsprocessen. Dessutom behöver du inte skaffa nya råvaror för att producera nya plattor eftersom du kan återvinna gamla och trasiga bitar för att producera nya genom att genomgå samma produktionsprocess.

Storlek och tjocklek på porslinsplattor
Den vanliga tjockleken på porslinsplattor är cirka ¼ tum (6 mm) till ½ tum (12 mm). På samma sätt är den största möjliga plattstorleken du kan köpa cirka 10 fot x 5 fot.

Bortsett från köksbänkskivor, om du planerar att använda ett material för golv- och väggrenovering, kan det bli ganska dyrt att köpa en stor storlek granit eller kvarts. För att inte tala om, installationskostnaden för dessa högvärdiga material är också dyr.

För att lindra denna börda är det bästa alternativet att köpa en stor storlek porslinsplattor. Nedan följer några av fördelarna med att köpa stora porslinsplattor.

Att köpa en stor porslinsplatta kommer att rädda dig från många injekteringar och fogar som är svåra att rengöra senare.

Det blir mindre märkbara sömmar.
Du har mer kostnadsbesparingar jämfört med att köpa dyrare material.
Enklare installationsprocess
Den vanliga praxis när man gör om kök, särskilt på bänkskivor, rippar av originalmaterialet som är dyrt, tidskrävande och kräver mycket ansträngning.

Lyckligtvis har porslinsplattor lättare densitet och tjocklek vilket bidrar till dess mångsidiga installationsprocess. Med detta material behöver du inte ta bort originalmaterialet på din bänkskiva; du kan installera porslinsplattor direkt ovanpå överlappande det befintliga materialet.

Allt du behöver göra är att skära ut den nödvändiga dimensionen av porslinsplattan och använda ett epoxilim för att sticka plattan i bänkytan.
bänkskivors underhåll
Enklare rengöringsprocess
Bänkskivor i porslin kräver låg eller enkel rengöring. Du kan använda en våt och ren trasa för att torka av ytan och en neutral tvållösning eller rengöringsmedel. Se bara till att du inte använder en slipduk för att torka.
Bänkskivor i porslin
Bortsett från funktionalitet och estetik är nästa anledning till att människor gradvis flyttar från detta material på grund av dess ekonomiska pris. Det genomsnittliga priset på porslinsplattor inklusive installation är mellan $ 55 och $ 120 per kvadratmeter.

Samtidigt är genomsnittspriset på bänkskivor i granit och kvarts inklusive installation cirka $ 45 till $ 200 per kvadratfot respektive $ 75 till $ 150 per kvadratfot.

Följaktligen faller priset på bänkskivor i porslin mellan bänkskivor i granit och kvarts. Vi tror att detta redan är en bra avvägning för alla som letar efter kvalitet och ekonomiskt pris.

Kantstilar: Bänkskiva i porslin
De flesta färger och mönster i porslinsplattor finns endast på de första lagren från ytan. Med tanke på detta är kantstilen som gäller för detta material begränsad. Om du använder kantstilar som kräver djupare avsmalning, kommer färgerna och mönstren på porslinsplattan inte längre att finnas där.

I linje med detta är den bästa kantstilen för porslinsplattor gjutna och fyrkantiga. Dessa kantstilar tar bara bort några lager av porslinets yta så det finns fortfarande tillräckligt med mönster och design kvar för estetik.

Installation: Bänkskiva i porslin
Porslinplattor har en mindre tjocklek och lättare densitet jämfört med andra mineraler. Denna medfödda egenskap är en väsentlig faktor som bidrar till dess unika och mångsidiga installationsprocess.

Med porslinsplattor behöver du inte riva av det befintliga materialet på din köksbänk. Du kan enkelt installera den ovanpå eller överlappa den med befintligt bänkskivmaterial.

Du behöver bara mäta den dimension som behövs för utskärning och använda ett epoxilim för att limma plattan på bänkytan. Denna mångsidiga installationsprocess tar avsevärt bort stora mängder arbete, kostnader och tid för kunden.

Dessutom finns det färre sömmar och fogmassor för denna installationsprocess.

Bänkskivor i porslin mot granit
Granit och porslin har så många saker gemensamt men det finns också märkbara skillnader mellan de två materialen. Sammantaget finns det flera saker att beundra och gripa runt från dessa mineraler.

När det gäller hårdhet är porslinsplattor inte så långt från granit på grund av dess materialkomposition och tillverkningsprocess. Båda mineralerna uppvisar bra motståndskraft mot flis, sprickor och bucklor. Dock visar porslinskivor överhängande svaghet med keramiska knivar.

I linje med det är det möjligt att reparera flis och sprickor från porslinsplattor men utseende efter är fortfarande märkbart.

När det gäller värmebeständighet kan båda mineralerna tåla heta kastruller utan att det bildas mörka brända fläckar på ytan.

När det gäller design och färger erbjuder porslinsplattor mer variation jämfört med granit. Detta händer eftersom färgpigmentering och design kan anpassas i den andra till den sista delen innan den glaseras vid hög temperatur.

När det gäller material och installationskostnad erbjuder porslinsplattor ett överkomligt pris än bänkskivor i granit.

När det gäller förslutningsprocessen kan båda mineralerna genomgå processen men granit kräver mer än porslin. Båda materialen kräver dessutom låg rengöringsprocess.

vita bänkskivor i porslin

Bänkskivor i porslin mot kvarts
Vi är klara med att jämföra porslin från granit; låt oss nu jämföra det med kvarts. Kvarts har varit ett framträdande val för moderna och klassiska mönster av kök och badrumsrenovering. Dock porslinskivor, med sin ökande efterfrågan, vänder tidvattnet för att välja bänkskivor.

När det gäller hårdhet och hållbarhet visar kvarts en större kant i denna kategori. Detta är starkt kopplat till de kvartsbaserade hartsbindemedlen. Porslinsplattans hårdhet och hållbarhet är dock en bra avvägning för sitt pris.

När det gäller estetik har båda mineralerna använts i stor utsträckning sedan de flesta husägare. På samma sätt är båda konstgjorda, så småningom kan design och färganpassning göras för båda materialen. Återigen erbjuder porslinsplattan bättre prisavvägning jämfört med kvarts.

Prismässigt är kvarts uppenbarligen dyrare än porslinsplattor, både för material- och installationskostnader. Dessutom kräver kvarts mer invecklad installationsprocess jämfört med porslinsplattor.

När det gäller förslutningsprocessen kräver båda mineralerna inte nödvändigtvis detta underhåll, men porslinsplattor måste ha en för vissa extrema förhållanden. Båda mineralerna kräver mindre rengöringsprocess eftersom de har utmärkta icke-porösa egenskaper.

När det gäller resistens från sura vätskor har porslinsplattor mer motstånd jämfört med kvarts. Kvarts reagerar så småningom när den kommer i kontakt med sura lösningar som minskar dess lyster.

Köksidéer med bänkskivor i porslin
Ser man till de estetiska egenskaperna hos porslinsplattor är det aldrig långt från de dyra mineralerna som marmor och kvarts. Att maximera funktionaliteten och estetiska egenskaper hos detta material är inte möjligt och begränsas genom kundens kreativitet.

Bortsett från att vara en vacker och elegant kök bänkskivan, kan porslin plattor användas som ett bra alternativ för följande:

  Giant Kök och badrum väggar
  Golv
  Beklädnad
  Eldstäder
  Uteplatser
  Vanity Toppar
  Banjo toppar
  Tub områden

naturliga mineraler

Hur man rengör bänkskivor i porslin
Nyckeln till en längre livslängd på din bänkskiva är korrekt rengöring och underhåll. Även om materialet uppvisar extrem styrka och hårdhet måste du ändå vara noggrann och försiktig för att behålla dess vackra egenskaper.

Att rengöra ytan på en bänkskiva i porslin är enkelt och snabbt. Här är några av de viktiga rengöringstips du måste observera för bänkskivor i porslin:

Du kan rengöra ytan med neutrala flytande tvålar eller tvättmedel. Denna process kommer att ytterligare förbättra den sanitära funktionen hos bänkskivor i porslin.

Se till att du använder icke-slipande torkare eller trasa för att undvika repor och minskning av lyster.

Efter att du först har torkat med tvållösning, se till att skölja av den med vatten och torka av med en ren mikrofiberduk.

För spill kan du bara använda varmt vatten för rengöring och sedan torka av det med en ren trasa.

Även om porslinsplattor har tillräckligt motståndskraft mot sura vätskor, undvik ändå att spilla det från ytan för att undvika att minska dess lyster.

KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

Du måste logga in för att kommentera bloginlägg. Har du ingen konto registrera dig här. Självklart är registrering gratis