Kakelsågar - elektrisk kakelskärare
Cart


Kakelsågar - elektrisk kakelskärare

Kakelsågar - elektrisk kakelskärare
2021-09-15

Sex anledningar till att använda en vattensåg. 


Att välja rätt kakelsåg för jobbet spelar en viktig faktor för att slutföra en lyckad installation.
För en professionell ombyggare som regelbundet arbetar med kakel är det kanske det viktigaste valet att välja rätt såg. Det finns många olika plattskärningsverktyg tillgängliga så att alternativen kan vara lite överväldigande. En snap- eller rail -kakelsåg är ett enkelt, prisvärt alternativ; som en manuell skärare kan det dock vara utmanande att använda för stora jobb. Standard våtkakelsågar finns i både handhållna och bordsstilar, och erbjuder flera alternativ för hantverkare som arbetar med små eller stora jobb.

Medan varje professionell kommer att ha olika önskemål och behov, kan en brobricka ofta vara det bästa verktyget för jobbet.

Klippnoggrannhet
Med många verktyg för skärning av kakel måste hantverkaren flytta materialet fram och tillbaka och sida vid sida medan det skärs. Tyvärr kan detta leda till vissa inkonsekvenser i snittet och till och med orsaka skador på materialet, vilket ökar projektets totala kostnad. Å andra sidan kan en elektriskt kakelskärare röra sig över brickan medan den förblir stillastående. Att använda maskinen på det här sättet gör det mycket lättare att upprätthålla noggrannhet och slutföra ett snitt av hög kvalitet. Noggrannhet är avgörande när det gäller porslin, keramik och stenplattor - särskilt för professionella installatörer.

Perfekt för kakel i stort format
Elektriskt kakelsåg är ett större verktyg än de flesta andra typer av fräsar. Även om det kanske inte är lika portabelt som ett handhållet alternativ, så har vattensågar ofta vikbara ben och hjul för enkel transport. Storleken är en stor fördel när det gäller att arbeta med kakel i stort format. Några av de mindre manuella kakelskärverktygen är inte lämpliga för större kakel, som blir allt populärare inom inredning och exteriör. Och även om vattensåg är perfekt för stora plattor, är det också bekvämt för små plattor som kräver precisionsskärningar.

Otrolig mångsidighet
En kakelsåg är utrustad med en doppeffektmekanism för att justera klipphöjden och låta kakelinstallatörer hantera olika material, inklusive keramik, många sorter av natursten och murade material. Eftersom plattor inte alltid handlar om enkla rutor är det dessutom trevligt att ha ett verktyg som kan möta alla skärbehov. Kakelsågar kan ofta användas för att skära rutor, L-snitt, U-snitt, gerning och skapa spår.

En vattensåg är byggd på stora högteknologiska förbättringar
Vissa nybörjare kan tänka sig att varje såg är densamma. Tekniken som driver vår värld idag har dock haft stor inverkan på branschen. Dagens kakelsågar innehåller funktioner som inte hade varit tänkbara för några decennier sedan. Några av dessa gemensamma funktioner inkluderar en enfas direktdriven motor på 1,5 hk för maximal effekt och ett termiskt överbelastningsskydd för att förhindra överhettning. Dessutom kan det innehålla laserguider som garanterar att varje snitt blir perfekt anpassat till vad du föreställde dig. Det finns andra högteknologiska funktioner tillgängliga som gör en modern kakelsåg till ett oumbärligt tillägg till din verktygslåda.

Minimalt underhåll krävs
Elektriskt kakelsåg har en mycket kraftfull motor jämfört med andra liknande verktyg. Även om detta är fördelaktigt på många sätt, är en av de viktigaste faktorerna relaterade till underhåll. Det är minimalt med löpande underhåll som krävs för denna maskin, även om du använder den dagligen. Du kommer inte ständigt att borsta det eller hantera reparationer. Som en våt kakelsåg håller kniven också längre än med en rak torrfräs.

Lätt att städa och göra rent
Att rengöra en kakelsåg och städa efter att arbetet är gjort kan vara svårt. När allt kommer omkring skapas mycket rester under skärprocessen. Många av bryggsågarna är utformade för att göra rengöringen enkel. Om du vill ha den enklaste rengöringen, leta efter funktioner som flyttbara bord. När bordet är avtagbart kan du enkelt tömma resten och städa upp utan att slösa tid som du behöver ägna åt andra aktiviteter.

Brusfaktorn
Som professionell skär du troligen dussintals eller till och med hundratals plattor varje dag, vilket innebär att du kommer att använda en såg i mer än bara några minuter. Även om det är viktigt att alltid ha ett ordentligt hörselskydd, är det alltid bra att använda en tystare arbetsmiljö. Brosågar använder inte en motor av slipmaskin. En motor utan slipmaskin gör maskinen betydligt tystare och särskilt lämplig för långa jobb.

Som visat ovan är kakelsågen ett utmärkt val för nästan alla ombyggnadsprojekt som inkluderar hantering av porslin, keramik eller stenplattor. Om du planerar att köpa det här skärverktyget vill du kolla in flera tillgängliga alternativ på marknaden för att hitta det som passar dina behov bäst. Kom bara ihåg att överväga dessa sex viktiga funktioner som hjälper dig att förbättra dina professionella ombyggnadsprojekt.

Kakelbrosågar kan röra sig över en kakel medan den förblir stillastående, vilket gör det mycket lättare att upprätthålla och slutföra ett snitt av hög kvalitet.

En justerbar linjal bidrar också till ett exakt och effektivt snitt.

Även om det kanske inte är lika portabelt som ett handhållet alternativ, så har brobrickor ofta vikbara ben och hjul för transport.

KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

Du måste logga in för att kommentera bloginlägg. Har du ingen konto registrera dig här. Självklart är registrering gratis